Tijdelijke tentoonstelling

GIANTS

20.10.2023 - 25.08.2024

Een REUZENKANS om je piepklein te voelen!

Smilodon, Paraceratherium, Megatherium Ze leefden na de dinosauriërs. Ken jij ze?

 66 miljoen jaar geleden veroorzaakte een meteorietinslag het uitsterven van talloze diersoorten: dinosauriërs, plesiosauriërs, mosasauriërs en vele andere. Dit creëerde kansen voor sommige van de kleine dieren die tot dan toe in de schaduw van de grote jongens hadden geleefd! Ze diversifieerden en sommige werden zelfs gigantisch groot.

Met GIANTS kan je terugkeren in de tijd, van het Paleogeen tot het Kwartair. Ontmoet elf spectaculair grote dieren zoals Otodus megalodon, de machtigste haai die ooit heeft bestaan, en Gigantopithecus blacki, de Aziatische aap zo groot als drie orang-oetans.

Bewonder 6 levensgrote 3D-diervoorstellingen en 5 (bijna) complete skeletten, en voer als een paleontoloog je eigen onderzoek uit met behulp van de interactieve elementen en multimediale beelden. Verken het leven van deze reuzen. Wie waren ze? Wat waren de voordelen van hun grote omvang? En waarom zijn ze uitgestorven?

Sindsdien zijn ze vervangen door andere gigantische dieren... maar voor hoe lang nog? Veel huidige reuzen – denk maar aan olifanten, neushoorns en walvissen - staan onder druk…

  • Ideaal voor families en leerlingen vanaf 9 jaar
  • Ongeveer 1 uur
  • Inbegrepen in het toegangsticket
  • Punt 7 op de plattegrond

Gerelateerde activiteiten

Meer over GIANTS

Bezoekers in GIANTS

 Deel je foto's met #naturalsciencesbelgium
 

 

Meer tentoonstellingen

Naar alle tentoonstellingen

Onderzoek en collecties

Naar wetenschap