Vaste tentoonstelling

 

Levende Planeet

Wist je dat gnoes en zebra’s probleemloos van dezelfde planten eten (de eerste smult van de jonge scheuten, de tweede van de taaiere bladeren)? Dat een dorstige kameel wel 150 liter water kan drinken? Dat bosbranden een goede zaak zijn voor sommige bomen?

Herontdek onze aarde, die krioelt van het leven, in Levende Planeet: een streling voor het oog, geschikt voor het hele gezin en wetenschappelijk verantwoord.

Op een oppervlakte van 2000 m² vind je meer dan 850 specimens (van giraf over koala tot bladluis), 3D-modellen die je mag aanraken, visuele media en geluidsfragmenten, die je op een speelse, interactieve en educatieve manier tonen wat biodiversiteit is.

Er zijn ook twee ontdekruimtes: het Tetrapodium, over het skelet van vierpotige dieren, en het Arthropodium, over dieren met zes of meer poten. Daar kan je door een microscoop turen, levende exemplaren observeren, video’s en 3D-maquettes bekijken, aan speelse activiteiten deelnemen …

  • Alle leeftijden
  • Ongeveer 2 h
  • Inbegrepen in het toegangsticket
  • Punten 15, 16, 17 en 18 op de plattegrond

Opmerkelijke Stukken

Het Arthropodium

Insecten, spinnen, schorpioenen, kreeftachtigen, miljoenpoten ... : ontmoet dieren met 6 of meer poten in het Arthropodium.

Het Tetrapodium

Welkom in het Tetrapodium … een ideale kennismaking met de dierenwereld-op-vier-poten.

Een planeet boordevol leven

Op het bovenste niveau van de galerij toont Levende Planeet ons de complexe verbanden tussen de verschillende aardbewoners en hun leefgebieden.

Een planeet in verandering

Een bezoek aan het lagere niveau van Levende Planeet helpt je de rijke en complexe biodiversiteit te bevatten, en te begrijpen waarom het van levensbelang is om haar te behouden en beschermen.
 

Meer Tentoonstellingen

Naar alle tentoonstellingen

Wetenschappelijk onderzoek en collecties

Naar wetenschap