Bereikbaarheid

Adres

Instituut voor Natuurwetenschappen
Vautierstraat 29
1000 Brussel
Telefoonnummer: +32 (0)2 627 42 11 (ma-vrij van 7u30 tot 17u00)

Ons parkeerterrein is zeer klein en prioritair toegankelijk voor bezoekers met een handicap (voor meer info hierover: zie Toegankelijkheid). Verder zijn er nauwelijks parkeermogelijkheden in de buurt. Daarom bevelen wij sterk aan om met het openbaar vervoer te komen.

Parkings in de buurt

  • Parking Forte Dei Marmi: Maelbeeklaan 61, 1040 Etterbeek
  • Parking Jourdan: Jourdanplein 1, 1040 Etterbeek
  • Parking Tulp: Tulpstraat 39a, 1050 Elsene
  • Parking 2 Poorten (Naamsepoort): Waterloolaan 2, 1000 Brussel

Openbaar vervoer

Zoek uw traject met het openbaar vervoer (NMBS, MIVB, De Lijn en TEC) via www.belgiantrain.be/nl/travel-info/current/current-departure-times

Trein
Station Brussel-Luxemburg ligt op 5 minuten van het museum (uitgang 2 nemen). Koop je ticket voor het museum online en dan krijg je van ons een unieke code waarmee je het voordelige Discovery Ticket (trein heen en terug ) kan kopen. Kijk hierboven bij ‘Tarieven’.

Bus
Bus 38 of 95 (MIVB), halte 'Idalie' of ‘Luxemburg’
Bus 34 of 80 (MIVB), halte 'Museum' (tegenover het museum)

Metro
Lijn 1 of 5 (MIVB), metrostation 'Maalbeek' (op 10 minuten van het museum)
Lijn 2 of 6 (MIVB), metrostation 'Troon' (op 10 minuten van het museum)

Villo!
Er zijn verschillende Villo! stations in de wijk van het museum. Het dichtstbijzijnde station, nr. 102, is gelegen onderaan de grote trap naar onze parking, ter hoogte van Waversesteenweg nr. 229-233.

Meer informatie vind je hier:

Wagens en autobussen

Lage-emissiezone in Brussel (LEZ)

Sinds 1 januari 2018 is het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een lage-emissiezone (LEZ). De regelgeving geldt voor personenwagens, bestelwagens tot 3,5 ton, bussen en touringcars, ongeacht of ze in België of het buitenland zijn ingeschreven. Om een boete van 150€ te voorkomen, kunt u controleren of uw voertuig in de LEZ mag rijden (Belgische kentekenplaten) of registreert u uw voertuig (buitenlandse registratie). Als u niet aan de voorwaarden voldoet, kunt u bij het binnenrijden van Brussel gebruik maken van de transitparkings en van de alternatieven voor de auto. Alvast bedankt voor uw bijdrage aan de gewestelijke inspanningen voor een betere luchtkwaliteit!

Gedeeltelijke afsluiting van Wiertzstraat

De Wiertzstraat is vanaf nu afgesloten ter hoogte van het Europees Parlement. Voor voertuigen is er geen directe verbinding meer tussen de Belliardstraat en het museum. Kom via de Waversesteenweg.

Lijst van parking voor toeristenbussen in Brussel