Tot je dienst

Verschoonruimte

Om je baby of peuter te verschonen kan je gebruik maken van de verschoonkussens in de toiletruimtes aan de Mineralenzaal (verdieping -1), bij de dino’s in situ van de Galerij van de Dinosauriërs (verdieping -2) en onder de grote trap die de Galerij van de Dinosauriërs verbindt met de zaal 250 jaar Natuurwetenschappen (verdieping 0).

Eerste Hulp

Het museum is uitgerust met een geAutomatiseerde Externe Defibrillator (aan de ingang van het gebouw) en een eerstehulpruimte. Richt je bij ongevallen tot één van onze suppoosten. Je zal worden geholpen door iemand met een opleiding voor hulpverlener.

Gratis vestiaire en lockers

Je kan jassen, tassen, paraplu’s en bagage gratis achterlaten in onze vestiaire. Voor waardevolle objecten kan je best gebruik maken van de gratis kluisjes. Je vindt de vestiaire en lockers op de gelijkvloerse verdieping, net voor de ingang van de Galerij van de Dinosauriërs.

Iets verloren (knuffel, sjaal, paraplu …)?

Rolstoel beschikbaar

In de inkomhal staat een rolstoel ter beschikking. Je kan die op voorhand reserveren bij de dienst Onthaal via mail: dispatching@naturalsciences.be.

Bezoekersreglement

Om het bezoek voor iedereen zo aangenaam mogelijk te maken, willen we vragen de richtlijnen uit ons bezoekersreglement te respecteren.

Klachtenformulier

Heb je een klacht over onze diensten? Vul dit klachtenformulier in en stuur het naar info@naturalsciences.be.

Heeft de klachtendienst je niet of onvoldoende kunnen helpen? Contacteer de federale Ombudsman. Hij is volledig onafhankelijk, maakt geen deel uit van de federale administratie en onderzoekt uw klacht kosteloos en onpartijdig.

Bibliotheek

De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk na inschrijving (€ 2,50 per jaar, zie reglement). Ze is open van maandag tot vrijdag, van 9u tot 12u en van 13u30 tot 16u. Ze is gesloten tijdens het weekend, op feest-dagen en tussen Kerstmis en Nieuwjaar. De bibliotheek is toegankelijk via de receptie van het KBIN (neem de trap naar boven aan de linkerzijde van de receptie). Het is niet nodig om hier uw lidkaart te tonen, want een bibliothecaris zal u komen halen.

 

*De interne bewakingsdienst van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBO 0353.070.496) is verzekerd tegen lichamelijke of materiële schade die voortvloeien uit de uitoefening van zijn activiteiten inzake private veiligheid. De benadeelden kunnen zich rechtstreeks wenden tot Ethias SA, rue des croisiers 24, 4000 LUIK. Het polisnummer is 45262551.