Onderzoek

Het Instituut voor Natuurwetenschappen doet onderzoek in een breed scala van disciplines: van biologie, taxonomie en oceanografie, tot geologie, paleontologie en antropologie. Wetenschappers maken voor hun onderzoek vaak gebruik van onze uitgebreide collecties, die bijna 38 miljoen exemplaren bevatten.

Het Instituut werd opgericht in 1846, op een moment waarop de nadruk lag op het verkennen van de natuur en het verbreden van onze kennis van een grenzeloze, opwindende en gevaarlijke planeet. 175 jaar later is de uitdaging voor het KBIN om ons erfgoed relevant te maken voor onze toekomst.

Vandaag bestaat ons onderzoeksteam uit 200 wetenschappers en vele tientallen wetenschappelijk medewerkers, technici en vrijwilligers. Het is een bont gezelschap van onder meer biologen, taxonomen, geologen, paleontologen, antropologen, oceanografen, ingenieurs en informatici. Dat laat toe aan multidisciplinair onderzoek te doen.

Evolutie, biodiversiteit, ecosystemen en natuurlijke bronnen zijn de sleutelwoorden. Dit onderzoek brengt een zeer complexe en diverse wereld aan het licht die al miljarden jaren oud is. Onze wetenschappers voeren daarvoor behalve labwerk ook veldexpedities uit in België en in het buitenland.

Onze onderzoeksstrategie