Onderzoekinstituten

Koninklijk Museum voor Midden-Afrika 

Het KMMA beheert al het wetenschappelijk erfgoed aangaande Afrika. De enorme collecties bevatten meer dan 17 miljoen dierlijke specimens, mineralen, foto's, films, etnografische objecten en documenten. In het museum lopen op elk moment tijdelijke tentoonstellingen die het brede publiek willen informeren over de rijke Afrikaanse cultuur. Daarnaast is het KMMA als wetenschappelijke instelling een belangrijke speler op internationaal vlak wat betreft expertise over Afrika. De wetenschappers van het museum hebben jaarlijks meer dan 300 publicaties op hun naam staan.

Het KMMA werkt bovendien samen met het KBIN voor een aantal wetenschappelijke projecten. Zo werd het Congo Biodiversity Initiative opgezet - waarin onder meer ook de Plantentuin van Meise participeert - ter bescherming en ontwikkeling van de rijke biodiversiteit in het Congobekken. 

Bezoek onze site

 

Plantentuin Meise

De Plantentuin van Meise bezit een rijke collectie levende en gedroogde planten, evenals een zadenbank met onder meer zaden van bedreigde inheemse plantensoorten. Daarnaast beschikt de Plantentuin over een omvangrijke bibliotheek.

Bezoek onze site